top of page

FOREDRAG & DEBAT

ØNSKER DU/I EN TIL AT DELTAGE I DEBAT OM GRØNLAND OG ARKTIS? 

Jeg deltagerne gerne i debat om f.eks. identiet, historien i Grønland, kolonihistorie, forholdet mellem Danmark og Grønland  - men da alle emnerne er brede, så skriv en mail også kan vi kigge på vinkler, muligheder osv. 
Jeg har ikke en fast pris for at deltage i en debat - kommer an på situationen. Men skriv og vi tager den der fra. 

SKAL DU/I HAVE ET FOREDRAG?

Jeg udbyder for tiden 3 foredrag i forbindelsen med 100års jubilæet af Den 5. Thule Ekspedition 1921-24. Alle tre foredrag kan bookes i årene 2021 til 2024.

DET PRAKTISKE

Følgende tekstbeskrivelser, fotografier (dem sender jeg til dig) og deres ophav (SKAL MED) kan tages og bruges af dig/jer når jeg holder foredrag hos dig/jer.

Jeg bruger powerpoint og dukker op med et USB stik. Jeg skal derfor bruge computer, projektor og evt. mikrofon.

PRIS
Et foredrag: 6000 kr. + moms

Oveni betaler I for transport og evt. overnatning. 

Men skriv endelig og vi kan se på forskellige muligheder. 

Du/I kan skrive til mig angående booking eller spørgsmål her:

5ThuleTHEone.jpg

ARNARULUNNGUAQ OG QAAVIGARSSUAQ MITEQ – EKSPEDITIONSDELTAGERE PÅ DEN 5. THULE EKSPEDITION 1921-24.

Arnarulunnguaq Peary (1896-1933) og Qâvigarssuaq Miteq Ijaja Kristiansen (1899-1978) var sammen med polarforsker Knud Rasmussen og fotograf Leo Hansen på Den 5. Thule Ekspedition i 1921 til 1924. En hundeslæde ekspedition fra Grønland, igennem Canada og Alaska til Stillehavet. Arnarulunnguaq og Qâvigarssuaq Miteq var med på ekspeditionen grundet deres ekspertise i hvorledes man overlever i de arktiske egne. Foredraget vil komme ind på emner som: Nordgrønland, inuitkulturen, nærdødsoplevelser, ekspeditionen, besøg i Det Hvide Hus i USA, og besøg i Danmark. Til foredraget fortæller Ivalo Olsvig om deres liv før, under og efter ekspeditionen, og det eftermæle de har efterladt i dag.


Fotografi: Qaavigarssuaq Miteq Ijaja Kristiansen, Knud Rasmussen, Leo Hansen, Arnarulunnguaq Peary. Fotograf: Leo Hansen © Knud Rasmussens Hus

FOREDRAG OM ARNARULUNNGUAQ - KVINDEN DER BLEV FØDT TO GANGE

Arnarulunnguaq Peary blev født i 1896 i Avanersuaq (Nordgrønland), og i en alder af 25år deltog hun i 5. Thule Ekspedition i årene 1921 til 1924. En hundeslæde ekspedition fra Grønland, igennem Canada og Alaska til Stillehavet. Arnarulunnguaq var med på ekspeditionen grundet hendes kvindelige ekspertise i hvorledes man overlever i de arktiske egne. Foredraget vil komme ind på emner som: Nordgrønland, inuitkulturen, nærdødsoplevelser, ekspeditionen, besøg i Det Hvide Hus i USA, og besøg i Danmark. Til foredraget fortæller Ivalo Olsvig om hendes liv før, under

og efter ekspeditionen, og det eftermæle hun har efterladt i dag.

Fotografi: Qaavigarssuaq Miteq Ijaja Kristiansen, Knud Rasmussen, Leo Hansen, Arnarulunnguaq Peary. Fotograf: Leo Hansen © Knud Rasmussens Hus

5ThuleTHEone.jpg
5ThuleTHEone.jpg

QAAVIGARSSUAQ MITEQ - MANDEN SOM NÅEDE DET HELE I SIDSTE SEKUND

Qaavigarssuaq Miteq Ijaja Kristiansen blev født i 1899 i Avanersuaq (Nordgrønland), og i en alder af 22år deltog han i 5. Thule Ekspedition i årene 1921 til 1924. En hundeslæde ekspedition fra Grønland, igennem Canada og Alaska til Stillehavet. Qaavigarssuaq Miteq var med på ekspeditionen grundet hans mandelige ekspertise i hvorledes man overlever i de arktiske egne. Foredraget vil komme ind på emner som: Nordgrønland, inuitkulturen, nærdødsoplevelser, ekspeditionen, besøg i Det Hvide Hus i USA, og besøg i Danmark. Til foredraget fortæller Ivalo Olsvig om hans liv før, under og efter ekspeditionen, og det eftermæle han har efterladt i dag.

Fotografi: Qaavigarssuaq Miteq Ijaja Kristiansen, Knud Rasmussen, Leo Hansen, Arnarulunnguaq Peary. Fotograf: Leo Hansen © Knud Rasmussens Hus 

FOREDRAGSHOLDER

Ivalo K. B. F. Olsvig er er grønlandsk og arktisk konsulent og foredragsholder. Ivalo er cand.mag. i Grønlandske og Arktiske Studier med specialisering i Museologi fra Københavns Universitet. Ivalo skrev speciale om de to inughuit Arnarulunnguaq og Qaavigarssuaq Miteq der deltog i Den 5. Thule Ekspedition 1921-1924. 

 

Ivalo er også museumsinspektør på Nationalmuseet. Ivalo har en baggrund som kultur og kommunikationsmedarbejder i Det Nordatlantiske Hus, museumsinspektør i Knud Rasmussens Hus på EU-forskningsprojektet Identity on the Line, været forskningsformidler hos Statens Naturhistoriske Museum m.m. 

Læs mere på: www.ivaloolsvig.com


Fotografi: Ivalo Katrine Birthe Foget Olsvig ©

THE ONE.jpg
bottom of page